کفپوش رزینی چیست
  • دسته بندی : کفپوش
  • درتاریخ : 30 بهمن 1401
  • بدون دیدگاه
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

کفپوش رزینی چیست

به زبان ساده، کفپوش رزینی یک سطح پلاستیکی بادوام است که در ابتدایی‌ترین سطح خود از یک رزین مصنوعی و یک سخت کننده جداگانه تشکیل شده است. این یک پوشش رزینی در نظر گرفته می‌شود. شما برای داشتن کفپوش صنعتی در ساختار خود به کفپوش رزین که ضخیم‌تر و بادوام‌تر است نیاز دارید.
کفپوش رزینی یک راه حل کف فوق العاده با دوام، ایمن و پایدار برای همه کاربردهای صنعتی، از تولید مواد غذایی و دارویی گرفته تا بازارهای خرده‌فروشی، کارخانه‌های خودروسازی و سایر موارد است.
تمیز کردن آسان، مقاوم در برابر سایش و آسیب، و با خواص ضد لک و بهداشتی عالی است. سه نوع اصلی کفپوش رزینی PMMA، پلی اورتان PU و اپوکسی است. در حالی که کلیه کفهای رزین از بهداشت و دوام بیشتری نسبت به سایر سطوح کف برخوردار هستند، تفاوت بین هر نوع بسته به کاربرد آنها می تواند مزایا یا معایب قابل توجهی ایجاد کند.
PMMA مخفف پلی متیل متاکریلات است، یک رزین مصنوعی همچنین به عنوان "اکریلیک" یا "شیشه اکریلیک" شناخته می شود که برای ایجاد محصولات رایج مانند پلکسی گلاس، لوسیت و پرسپکس استفاده می شود. کفپوش رزینی PMMA که به عنوان یک رزین ترموپلاستیک طبقه بندی می شود، برای نیازهای صنعتی مانند مقاومت در برابر لغزش، شیمیایی یا الکتریکی بسیار قابل تنظیم است. مشخصه بارز کفپوش رزینی PMMA، کاربرد بسیار سریع و زمان سخت شدن آن (حتی در دمای کمتر از 0 درجه سانتیگراد) است.
این مدت زمان بسیار کوتاه، اطمینان حاصل می کند که یک کف رزین PMMA می تواند به طور کامل نصب کرد، در نتیجه حداقل زمان خرابی برای کارخانه و تأسیسات تولیدی حاصل می شود. کفپوش PMMA نیز به دلیل داشتن پیوند شیمیایی بین لایه‌ای منحصر به فرد، در مقایسه با سایر کفپوش های رزینی که نیاز به تعویض کامل دارند، تعمیر و ارتقا می یابد.
کفپوش‌های رزینی PMMA معمولاً بیشتر از کف‌پوش‌های دیگر رزین هستند. با این حال، کفهای رزین PMMA دوام بیشتری دارند و فاصله زمانی تا اولین نگهداری به طور قابل ملاحظه‌ای بیشتر از هر سیستم دیگری است، زیرا در مقایسه گزینه‌های کف رزین یک نکته مهم است.
مزایای کفپوش رزینی
مزایای پوشش های رزین اپوکسی شامل موارد زیر است:
قیمت:
رزین یک ماده ارزان است. به عنوان یکی از مشتقات پلاستیک، روش تولید بسیار ساده ای دارد و نسبتاً سریع نصب می شود. مقرون به صرفه بودن جذابیت اصلی کفپوش های رزینی است و آن ها را برای فضاهای بزرگ مانند انبارها مناسب می کند.
لایه های اضافی، از جمله درزگیرها و لایه های محافظتی که در برابر لغزش مقاوم هستند، به قیمت نصب اضافه می کنند. با این حال، خود رزین به تنهایی یک ماده بسیار ارزان است.
دوام:
هنگامی که رزین سفت می شود، استحکام بسیار زیادی پیدا می کند. کف های رزینی ضخیم می توانند تقریباً به طور مداوم در معرض تردد وسایل نقلیه سنگین باشند و مقاومت کنند. به دلیل همین ویژگی است که کفپوش رزینی برای استفاده در گاراژ ها بسیار گزینه مناسبی می باشد.
طول عمر:
کفپوش رزین اپوکسی به طرز فوق العاده ای طول عمر بالایی دارد و جز کفپوش هایی است که می تواند حتی تا ۱۰ سال مصرف شود.
از آنجا که کفپوش رزینی دوام زیادی دارد، سرمایه گذاری در آن با ارزش است و به همین دلیل برای فضاهای تجاری و صنعتی بسیار محبوب می باشد. درزگیرها و لایه های محافظ مناسب می توانند طول عمر کفپوش رزینی را بیشتر کنند.
معایب کفپوش رزینی
معایب کفپوش های رزین اپوکسی شامل موارد زیر است:
لغزندگی هنگام خیسی:
بدون نصب یک لایه اضافی مقاوم در برابر لغزش، کفپوش رزینی هنگام خیس شدن لغزنده است.این نکته می تواند برای مقررات ایمنی چالش برانگیز باشد و خطر تصادفات در محل کار را افزایش دهد. لایه مقاوم در برابر لغزش معمولاً یک گزینه اضافی است اما برای بسیاری از فضاها ضروری می شود.
می توانید از طریق نصب نوع دیگری از کفپوش ها، مانند کفپوش بتنی که انعطاف پذیری بهتری دارد و چسبندگی کافی برای تردد وسایل نقلیه و افراد ایجاد می کند، از این مشکل جلوگیری کنید.
لایه های ترک خورده و ناهموار:
در حالی که افراد حرفه ای و نیروهای متخصص، کفی صاف و یکنواخت را تضمین می کنند، بسیاری از نصب ها می توانند منجر به پدید آمدن سطحی ناهموار شوند که مستعد ترک خوردگی هستند.هر گونه ناهماهنگی در ریختن ملات، یکپارچگی سطح را تضعیف می کند و موجب ناصافی کفپوش رزینی می شود.
نکته ی مهمی که در اینجا باید به آن توجه شود، این است که ترک خوردگی کفپوش ها فقط در ظاهر مشکل آفرین نیستند، بلکه می تواند باعث آسیب رساندن به سطوح زیرین شوند و امکان نفوذ مواد شیمیایی، رطوبت و سایر مواد به لایه های زیرین را فراهم کنند.
حساسیت ماورا بنفش:
کفپوش رزینی می تواند به نور ماوراء بنفش خورشید واکنش دهد که بر ظاهر سطح کفپوش تأثیر می گذارد. این مسئله مختص فضاهای بیرونی، مانند گاراژها و مسیرهای رانندگی است.
یک لایه محافظ سیلانت ماوراء بنفش برای محافظت کفپوش های رزینی در برابر نور ضروری می باشد. این باعث می شود که هم ظاهر کف حفظ شود، و هم از جذب هرگونه اشعه و واکنش به نور خورشید جلوگیری گردد.
سوالات متداول کفپوش رزینی
1-مزایای کفپوش رزینی پلی اورتان چیست؟
از مزایای کفپوش رزینی پلی اورتان می توان به آسانی در تمیزکاری، مقاومت حرارتی، مقاومت در برابر مواد شیمیایی، مقاومت فیزیکی در برابر اشعه ماورا بنفش و انعطاف پذیری بالا اشاره کرد.
2- انواع کفپوش های رزینی کدام اند؟
کفپوش های رزینی به سه دسته کفپوش های PMMA، پلی اورتان، و اپوکسی تقسیم می شوند.
3- تفاوت کفپوش های رزینی پلی اورتان و اپوکسی در چیست؟
از مهم ترین تفاوت های کفپوش پلی اورتان و اپوکسی، تفاوت آن ها در ترکیبات شیمیایی است. همچنین اپوکسی، یک محصول دو جزئی می باشد درحالی که پلی اورتان دو جزئی یا یک جزئی باشد. تفاوت دیگر اینکه پلی اورتان از انعطاف بیشتری نسبت به اپوکسی برخوردار است.
4- بهترین جایگزین برای کفپوش های رزینی کدامند؟ 
در حال حاضر، یکی از بهترین جایگزین ها برای کفپوش رزینی، بتن پلیشی است که تراکم بتن را افزایش می دهد. بنابراین می توان مقاومت کف را بدون نیاز به روکش با یک کفپوش رزینی افزایش داد.

به این مطلب امتیاز دهید 0
پرینت
اشتراک گذاری:
مطالب مرتبط
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید.
Captcha
لطفا صبر کنید...