پرایمر اپوکسی چیست؟ [مزایای استفاده از آستری اپوکسی]
  • دسته بندی : مقالات
  • درتاریخ : 11 دی 1400
  • بدون دیدگاه
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

پرایمر اپوکسی چیست؟ [مزایای استفاده از آستری اپوکسی]

پرایمر اپوکسی برای آماده‌سازی سطح کف قبل از نصب کفپوش‌ها به کار می‌رود. این لایه اساسی حیاتی است زیرا به دوام و ماندگاری بهتر کفپوش‌ها کمک می‌کند. پرایمر اپوکسی با نفوذ عمیق در بتن، یک لایه پوششی یکنواخت و محکم ایجاد می‌کند که اساس مناسبی برای نصب کفپوش فراهم می‌آورد. بدون اعمال این پرایمر، انتظار دوام و کیفیت مطلوب از کفپوش بر روی سطوحی که دارای تورفتگی‌ها و شکاف‌ها هستند، نمی‌توان را داشت. همچنین، پرایمر اپوکسی برای افزایش چسبندگی کفپوش‌ها به فلزات بسیار موثر است.

این محصول بر پایه رزین اپوکسی اصلاح شده است. پرایمر معمولاً یک لایه نازک با قطری کمتر از ۳۰۰ میکرون است که از آن برای بستن منافذ مانند چوب و ترک های سازه های بتنی استفاده می کنند.
محافظت کردن از فلزات در مقابل زنگ زدگی و خوردگی از اهمیت بالایی برخوردار می باشد برای محافظت می‌توانید از پوشش های پرایمر اپوکسی استفاده کنید. به این دلیل که دارای چسبندگی بسیار بالایی بر روی سطوح فلزی می باشد و می‌تواند به عنوان بتونه مورد استفاده قرار گیرد.
این محصول بسیار رقیق است و به سطوح مورد نظر با قدرت بسیار بالایی می چسبد که یکی از مزایای با اهمیت این محصول به حساب می آید و معمولاً در بیشتر مصالح ساختمانی از آن استفاده می کنند. استفاده از پروکسی در حین کار بسیار ساده می باشد چون وقتی که اپوکسی خشک شود به هیچ عنوان نمی توانید آن را جمع نمایید. این پرایمر ها در برابر ضربه و لرزش و آب دارای مقاومت بسیار بالایی هستند. پرایمر دارای قدرت نفوذ پذیری6 و چسبندگی بسیاری است.


پرایمر اپوکسی چیست؟

عامل اصلی چسبندگی کفپوش به سطح زیرین، پرایمر می باشد. پرایمر ها موادی هستند که تا حدودی قابلیت نفوذ در بتن دارند و از یک طرف به سطح بتنی می چسبند و از سوی دیگر به مواد لایه بعدی که همان لایه میانی می باشد. پرایمر ها با توجه به نوع رزینی که در آنها مورد استفاده قرار می گیرد، به دو صورت بدون حلال و با حلال تولید و استفاده می گردند. پرایمرهای بدون حلال از قدرت چسبندگی بالایی برخوردار هستند اما  میزان مصرف  و قیمت آنها بیشتر و گران تراست.  همچنین اجرای این نوع پرایمر ها مشکل تر از  پرایمر های حلال دار است. به همین دلیل  فقط در موارد خاصی از آنها استفاده می شود.  پرایمر های حلال دار بسیار متداول هستند و به راحتی مورد استفاده قرار می گیرند. باید در نظر داشته باشید که قبل از اجرای لایه بعدی، حتما از خشک شدن سطحی پرایمر اطمینان حاصل کنیم.

پرایمر اپوکسی در صنعت هایی مانند اتومبیل سازی و صنعت دریایی مقاومت زیادی در برابر زنگ زدگی دارد که یکی از ویژگی های مهم این محصول است از پوشش های اپوکسی به عنوان بتونه استفاده می کنند تا بتواند چسبندگی سطح فلز را افزایش بدهند و به علاوه برای صنعت ساختمان، بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

 

اجرای پرایمر اپوکسی

 

تصویر زیر مربوط به اجرای پرایمر اپوکسی توسط شرکت آرملات می‌باشد

اجرای پرایمر اپوکسی

پرایمر اپوکسی

 

کاربرد های پرایمر اپوکسی

این محصول به عنوان یک پرایمر در برابر خوردگی و زنگ زدگی قطعات عمل می نماید چون به چسبندگی تمامی اعضا و پوشش ها کمک شایانی می نماید و به عنوان چسب در ساخت هواپیما، قایق، اتومبیل و اعضای دیگر استفاده می‌شود که به طور معمول عملکرد بالایی را در عناصر حفظ می نماید.
یکی دیگر از کاربرد هایی که دارد این است که می توان تنظیمات آن را تغییر داد تا واکنش های کند یا سریع، مات و شفاف، انعطاف پذیر یا سفت و سخت داشته باشند.
از اپوکسی می‌توان برای ساختن مدل و ریخته گری قالب مدل و دیگر وسایل استفاده کرد. اینها جایگزینی برای رزین های پلی استر و رزین های وینیل در قطعات تقویت شده با الیاف هستند.
اپوکسی ها به دلیل چسبندگی بالا، مقاومت شیمیایی و حرارتی و خواص مکانیکی خوب و همچنین عایق های الکتریکی بسیار شناخته شده هستند و تقریباً هر خاصیتی قابل اصلاح است. مثلاً اپوکسی های پر از نقره با هدایت الکتریکی خوب بسیار کارآمد هستند.

 

به طور کلی پرایمر اپوکسی در موارد زیر کاربرد دارد

• پوشش حفاظتی درز ژوئن
• پوشش مناسب برای انواع سطوح بتنی
• پوشش حفاظتی مناسب برای استخرها و مخازن آب
• پوشش حفاظتی مناسب برای آزمایشگاه ها
• پوشش حفاظتی برای کارخانه های صنعتی
• مناسب برای پوشش سالن های ورزشی

 

مزایای پرایمر اپوکسی 

• مقاومت به آب
• چسبندگی عالی
• ممانعت از خوردگی
• نفوذ در سطوح متخلخل
• عدم وجود درز و ترک اجرایی
• افزایش طول عمر سیستم پوششی
• مقاوم در برابر تنش های مکانیکی و حرارتی
• عدم جدایی از سطح

کفپوش های اپوکسی در برابر عبور و مرور خودرو و طرح های لاستیکی بسیار مقاوم می باشند ولی در برابر خط و خش اصلا مقاوم نمی باشند مثلاً کشیدن فلزات بر روی سطح طول عمر آن ها را به شدت کم می کند.

این کفپوش ها دارای یک عیب هستند که آن هم این است که این پوشش ها خاصیت کشسانی بسیار کمی دارند و این باعث می شود که در صورت ترک خوردگی و یا شکستن بستر سیمانی زیری این کفپوش ها هم دچار آسیب شوند ولی با اجرای درست زیر ساخت و استفاده از بتن های مستحکم می توانید این مشکل را برطرف کنید.


قیمت پرایمر اپوکسی

معمولاً قیمت کفپوش ها به چند عامل بستگی دارد که یکی از مهمترین عامل های آن جنس کف موجود است یعنی هر چقدر سطح دارای پستی و بلندی و خلل باشد مواد مصرفی برای آن سطح بیشتر است و در قیمت آن تاثیر زیادی دارد و دیگر عامل کاربری کفپوش است یعنی از آن برای سوله ها و کارخانه ها استفاده می شود صنعتی است و قیمتی متفاوت با کفپوش های که در پارکینگ های عمومی، مسکونی و تجاری استفاده می‌شود، دارد.


همچنین بخوانید:

عمر مفید کفپوش اپوکسی چند سال است؟ 

مزایا و معایب کفپوش اپوکسی 

کفپوش اپوکسی 

رنگ اپوکسی

شرکت تولیدی صنعتی آرملات

 

جمع بندی

پرایمر اپوکسی دارای ماهیت غیر قابل نفوذ بوده و در برابر رشد جلبک ها و محلول های خورنده مانند اسیدها، مواد شوینده و روغن ها بسیار مقاوم می باشند. و دارای ویژگی ها و کاربرد های بسیار زیادی هستند که نمونه های از آن ها را برای شما توضیح دادیم. شما می توانید این محصولات را با کیفیت بالا از ما با قیمت و کیفیت باور نکردنی خریداری نماید.

به این مطلب امتیاز دهید 0
پرینت
اشتراک گذاری:
مطالب مرتبط
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید.
Captcha
لطفا صبر کنید...