- دسته بندی : کفپوش
- درتاریخ : 20 فروردین 1403
- بدون دیدگاه
- زمان مطالعه : 3 دقیقه
کفپوش بتن سخت | انواع کفپوش بتنی سخت
کفپوش بتن سخت در هر سطحی که برای تسهیل رفت و آمد طراحی شده باشد، قابل استفاده است.اما با نگاهی جامعتر به این موضوع میتوان از اصطلاح "کفسازی" استفاده کرد و آن را به این صورت تعریف نمود: کفسازی شامل عناصر و مصالحی با ویژگیهای متفاوت و رفتارهای خاص خود است که با ترکیب و قرارگیری در کنار یکدیگر، میتوانند نیازهای بیشتری را پوشش دهند و دوام بالاتری داشته باشند.
یک کفسازی مطمئن که در این مطلب به آن به عنوان کفپوش اشاره میکنیم، دارای ویژگیهای متعددی است؛ از جمله مهمترین آنها مقاومت در برابر سایش ناشی از تردد افراد و ماشینآلات است.
کفپوش بتن سخت چیست؟
یکی از کف سازی ها و یا اصطلاحا انواع کفپوش، کفپوش سخت بتنی یا همان آرملات میباشد. همانگونه که از نام آن مشخص است شاکله و ساختار اصلی کفپوش سخت بتنی از بتن تشکیل شده است.بتن به خودی خود از اجزاء ثابتی چون سنگدانه با دانه بندی های متفاوت سیمان و آب تشکیل شده است این ترکیبات به صورت کلی سختی و مقاومت در برابر سایشی را به همراه خواهند داشت که ممکن است مطلوب کارفرمایان و یا مالکان پروژه نباشد. ایجاد شیرابه سیمان در سطح رویه موجبات ایجاد گرد و غبار را فراهم آورده و به دنبال آن جدا شدن سنگدانه های شن و ماسه موجب تخلخل در سطح بتن خواهند شد.
مجتمع فولاد چادرملو اردکان
کاربرد کفپوش بتن سخت
سختکنندههای پودری عمدتاً در کفسازیهای صنعتی بهکار میروند، جایی که ترافیک سنگین و استفاده مکرر از ماشینآلات بزرگ باعث سایش سطح میشود. با این حال، به دلیل امکان افزودن رنگدانههای مختلف و استفاده از قالبهای طرحدار (استامپی) برای ایجاد الگوهای هندسی متنوع، میتوان از این نوع کفپوش بهعنوان یک گزینه تزئینی نیز بهره برد.
بر اساس دستورالعملهای ACI، فاصله درزهای اجرایی در کفسازی با توجه به ضخامت دال بتنی مشخص میشود و این فاصله معمولاً بین ۲۴ تا ۳۶ برابر ضخامت بتن است. حداکثر فاصله برای درزهای ایجاد شده توسط کاتر نیز ۳ متر تعیین شده است. همچنین، نسبت طول به عرض پانلها باید بر اساس توصیههای انجمن بتن آمریکا (ACI) به ۱٫۲۵ تا ۱٫۵ برابر محدود شود. در نهایت، بهتر است پانلها بهصورت مربع یا نزدیک به آن اجرا شوند. ضخامت لایه سخت کفپوشهای بتنی خشکهپاش معمولاً بین ۲ تا ۳ میلیمتر است.
در فرایند تولید کفپوش سخت بتنی استفاده از سنگدانه های مقاوم چون کانی ها و گرانیت همچنین سیلیس استفاده میشود این مواد با درکنار هم قرارگرفتن و ترکیب با خمیر سیمان محصولی را به وجود خواهند آورد که به دلیل ماهیت مواد تشکیل دهنده مقاومت بسیار بالایی را در برابر سایش خواهند داشت.
دقت در نوع این کانی ها و یا دانه بندی آنها همچنین استفاده در مقاطع مختلف نیاز به تخصص خاص دارد. در شرکت صنعتی آرملات کارشناسان فنی با بازدید از پروژه ها و بررسی نیاز هر پروژه نوع و ترکیب خاص مواد مختص به آن پروژه را انتخاب نموده و با تر کیب مواد مناسب کفپوش سخت بتنی مخصوص همان پروژه را پیاده سازی می نمایند. ترکیب کفپوش سخت بتنی در کارگاه با آب و به وسیله بتونیر انجام میشود. میزان ترکیب محصول گرانوله کفپوش بتن سخت با آب و میزان زمان اختلاط آن توسط کارخانه سازنده اعلام شده و التزام به رعایت آن موجب افزایش کیفیت سطح کار و مقاومت سایشی مناسب خواهد بود
کفپوش ملاتی بتن سخت و به صورت خاص محصول آرملات پس از گسترانیدن در کف توسط نیروی انسانی ماهر به وسیله تجهیزات به روز همچون ویبراتور شمشه ای کاملا مسطح شده و پس از تسطیح کامل با ماله پروانه با دقت کوبیده شده تا بیشترین تراکم ممکن و تسطیح صورت پذیرد.
کفپوش سخت بتنی همانند بتن نیازمند گذر زمان کیوراسیون بوده و در این بازه زمانی همان مراقبت های مورد نیاز همچون حفظ رطوبت و عدم تردد را میبایست در نظر گرفت.
همانگونه که در تمامی مخلوط های ترکیب شده با آب این شرایط وجود دارد در بتن و کفپوش های سخت بتنی نیز با تبخیر آب بتن ترک های انقباضی در سطح بتن و رویه کار پدید خواهد آمد به منظور پیشگیری از گسترش این ترک ها پس از تسطیح بتن و کفپوش سخت بتنی درزهایی انقباضی با محاسباتی خاص برای سطح کار شده در نظر گرفته می شود تا از گسترش این ترک ها به کل سطح جلوگیری شود.
تنوع رنگی در این محصولات موجب شده است سادگی کف جلا و جلوه ویژه ای را به کف خواهد داد . سنگدانه های موجود در کف سازی های سخت بتنی پس از ساب خوردن و برداشته شدن شیره سیمان از روی سطح کف سازی نما و منظر زیبایی را به کف ساختمان خواهند داد این زیبایی به گونه ای است که بیننده تصور می نماید که سنگ گرانیت یک پارچه در کف کار شده است.
کفپوش سخت بتنی مزایای بسیاری دارد که به بخشی از آن اشاره شد. اما عیوبی نیز متوجه این محصول است که از جمله آن میتوان نیاز به تجهیزات ویژه و نیروی انسانی ماهر اشاره نمود. همچنین نیاز صرف زمان توقف پروژه تا طی مراحل کیوراسیون از دیگر عیوب این کف سازی میباشد.