کفپوش پلی یورتان
  • دسته بندی : مقالات
  • درتاریخ : 23 آذر 1399
  • بدون دیدگاه
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

کفپوش پلی یورتان

رزین پلی یورتان از جمله رزین های  صنعتی است که در سال 1937 میلادی توسط فردی به نام اوتو بایر به واسطه واکنش دی‌ایزوسیانات و یک پلی ال (الکل چند عاملی) ساخته شد. 

"پلی الی" که جزو ترکیبات اصلی رزین های پلی یورتان است، با کمک روغن کرچک اصلاح می شود. در سنتز رزین های  پلی یورتان از موادی استفاده شده که نتیجه به کارگیری آن ها، تنوع بیشتر کفپوش های پلی یورتان نسبت به کفپوش های اپوکسی است چرا که با کوتاه و بلند کردن زنجیرهای پلی ال و همچنین دستکاری و تغییر آن به راحتی می توان خواص مختلفی را از این نوع کفپوش ها دریافت کرد. 

کفپوش های پلی یورتان را می توان جزو پر کاربردترین و در عین حال با کیفیت ترین مواد پوششی مصرفی در ایران و جهان به حساب آورد. این نوع کفپوش ها به دلیل مقاومت بالایی که نسبت به دمای پایین دارند، بسیار مناسب سردخانه ها و اتاق های انجمادی که دمای آن ها تا 40- درجه هم می رسد.

 

تفاوت های کفپوش پلی یورتان با کفپوش اپوکسی

از جمله تفاوت های بارز بین دو نوع کفپوش پلی یورتان و اپوکسی می توان به مقاومت نوری anti UV و سایشی بالای پلی یورتان نسبت به اپوکسی اشاره داشت و این بدان معناست که هم در مورد مسئله خط و خش مقاوم تر می باشند و هم در جذب کردن نیروی وارده، بهتر عمل خواهند کرد و دلیل آن هم، مقدار بیشتر الاستیسیته رزین پلی اورتان نسبت به رزین اپوکسی می باشد. 

همچنین به خاطر مقاومت نوری بسیار بالایی که دارا هستند توصیه می شود برای مصارف بیرونی از این نوع کفپوش ها استفاده شود به این دلیل که دچار پدیده گچی شدن (Chalking) نمی شوند.

 مورد دیگر از تفاوت های بین این دو نوع کفپوش، سختی پایین تر پلی یورتان است اما بر خلاف باور عمومی، این کفپوش ها آنقدر نرم نیستند که بتوان از آن ها برای ترک ها استفاده کرد چرا که سختی آن ها بر مبنای Shore D چیزی بین 60 تا 65 است.

 با این وجود از رزین پلی اورتان می توان برای تولید ماستیک های درزگیر برای کفپوش های بتنی استفاده نمود.

این دو نوع کفپوش پوش در نحوه رفتارشان در برابر مواد شیمیایی نیز تفاوت هایی با یکدیگر دارند و می شود گفت که پلی یورتان در برابر    " اسید لاکتیک " مقاومت بهتر و بالاتری را نسبت به کفپوش اپوکسی داشته باشد و کمتر دچار زردشدگی(Yellowing) و خوردگی می شود، لازم به ذکر است دقیقا به همین علت است که پیشنهاد می شود در صنایع غذایی مخصوصا لبنیات از کفپوش های پلی یورتان استفاده شود. 

مزایای کفپوش پلی یورتان

دلیل این که خیلی از افراد مایل هستند برای مصارف خود از این نوع کفپوش استفاده کنند، مزایای بالای آن ها است که با هزینه ای مناسب و مقرون به صرفه می توان از آن ها بهره مند شد. در ادامه شما را با مهم ترین این مزایا آشنا خواهیم کرد:

- اجرای آسان و راحت کفپوش های پلی یورتان
- براقیت کمتر این نوع کفپوش ها نسبت به کفپوش اپوکسی و همچنین چسبندگی عالی آن ها مخصوصا به سطوح بتنی
- انعطاف پذیری مناسب و مقاومت بالای آن ها در برابر اسیدها، قلیاها و همچنین ضربه (خاصیت انعطاف پذیری این نوع کفپوش ها باعث شده تا برای محیط های ورزشی مناسب باشند)
- مقاومت سایشی بهتر کفپوش های پلی یورتان نسبت به اپوکسی
- تنوع بالای این نوع کفپوش ها در طرح و رنگ 
- برخورداری از یکپارچگی بالا
- دارا بودن خواص آنتی باکتریال ( بسیار مناسب برای محیط هایی که نظافت و تمیز بودن فضا بسیار حائز اهمیت می باشد)
- برخورداری کفپوش های پلی یورتان از خاصیت اکوستیک
- و ...
تمامی این مزایا در کنار مقاومت بالایی که در برابر مواد شیمیایی و مواد خطرناک صنعتی دارند باعث شده اند تا این نوع کفپوش ها در بسیاری از مصارف مخصوصا محیط های صنعتی به کار گرفته شود، برای مثال اجرای آسان و راحت آن ها باعث شده تا در سطوح لوله استفاده شوند. 

به این مطلب امتیاز دهید 5
پرینت
اشتراک گذاری:
مطالب مرتبط
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید.
Captcha
لطفا صبر کنید...