بهترین کفپوش های ضد آب و رطوبت | مواد آلی بهتر است یا مواد معدنی
  • دسته بندی : مقالات
  • درتاریخ : 3 اسفند 1400
  • بدون دیدگاه
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

بهترین کفپوش های ضد آب و رطوبت | مواد آلی بهتر است یا مواد معدنی

برای مناطقی که دارای آب و هوای مرطوب هستند، بهترین گزینه استفاده از کفپوش ضد آب است که در برابر رطوبت مقاوم باشد. در غیر این صورت، پوشش ها به سرعت دچار مشکل و خرابی می شوند، زیرا بسیاری از مواد موجود در آنها در هنگام قرار گرفتن در معرض رطوبت، مستعد پوسیدگی یا تجزیه شدن هستند.

در این مقاله، ما به صورت اختصاصی درباره کفپوش ضد آب صحبت خواهیم کرد. پس، با ما همراه باشید.

 

شماره تلفن شرکت آرملات

 

کفسازی ضد آب

مقاومت و مقابله دو واژه نزدیک به هم اما با اندکی تفاوت در معنا می باشند. همواره اختلافاتی در محصولات تولیدی Waterproof و Water Resistant می باشد و تمامی تولید کنندگان در صنایع گوناگون از پارچه های لباس گرفته تا ساعت های لوکس تعریف و برداشت متفاوتی از این مقوله داشته و خواهند داشت از این رو تمامی مطالب به صورت نسبی بوده و امکان نقض هر کدام توسط پدیده ای دیگر می باشد.

 

کفسازی ضد آب

 

تاب آوری در برابر نفوذ آب ویا حتی گذر آب از سطوح یک ماده به خواص شیمیایی و مکانیکی آن محصول تولیدی بستگی دارد. اما از شرایط و خواص آب نیز نباید به آسانی گذشت از این رو ابتدا به خواص پایدار آب می پردازیم.
تغییرات قلیایی و اسیدیته آب در بازه PH 505 تا 8  متغیر است . تغییرات این میزان  PH رفتار آب را دربرابر مواد و ترکیب شدن و یا به اصطلاحی شرکت در واکنش های شیمیایی را افزایش و یا کاهش خواهد داد. آب عمدتا حاوی مواد معدنی و آلی میباشد این حلالیت و محلول شدن مواد مختلف اشکال شیمیایی و یا حتی اندازه مولکول های آب را دستخوش تغییر می نماید. از این رو موادی که در برابر عبور آب مقاومت دارند باید فواصل سطوح و یا مولکولهای آنها در اندازه ای باشد که از مولکولهای آب کوچکتر باشند. به عبارتی هرچه ماده ریز دانه تر و فشرده تر باشد مقاومت آن دربرابر آب بیشتر خواهد بود. به لحاظ فشردگی و نفوذ ناپذیری فلزات در سطح بالا و بسیار قابل قبول می باشند اما مقاومت شیمیایی فلزات دربرابر اکسید شدن پایین بوده و تاب آوری آنها در شرایط گوناگون شیمیایی ناشی از آب و یا مواد محلول در آن بسیار پایین است. از این رو فلزات گزینه مناسب و ارزانی جهت نگهداری و در برابر آب به شمار نمی روند.

مواد آلی و مشتقات نفتی از جمله موادی هستند که هم زنجیره مولکولی داشته و در برابر نفوذ آب بسیار مقاوم هستند. مونومرها که عمدتا از آنها پلیمر و پلاستیک یاد می شود گزینه های مناسبی در جریان استفاده از آب بندی و یا حتی ساخت ظروف ضد آب می باشند.
آب به واسطه افزایش ارتفاع فشار بسیار زیادی را بر روی سطح وارد می نماید و این  فشار نیز باعث افزایش نفوذ آب در ماده خواهد. از دیگر فشار های مورد توجه در آب افزایش حجم ونیروی حاصله از آن به واسطه تغییرات دمایی می باشد. به منظور افزایش مقاومت دربرابر این فشارها از سازه های پشتیبان برای جلوگیری از آب استفاده می شود. یکی از این سازه های پشتیبان بتن است. 

حال نگاهی معکوس بر ماجرا را در نظر بگیریم؛ بتن در برابر آب مقاومت زیادی ندارد و چنانچه نیاز باشد در مکانهای بسیار مرطوب قرار گیرد می‌بایست به وسیله موادی این ویژگی بتن را بهبود بخشید. بسیاری از مواد با نفوذ در فواصل بین شن، ماسه و سیمان بتن را دربرابر آب مقاوم می نمایند از آنجا که چسبندگی و ممزوجیت این مواد با ذرات بتن بسیار بالا نیست با جدا شدن ریز‌دانه های بتن از سطح اصلی بتن مواد نفوذ ناپذیر را نیز با خود جدا کرده و مجدد بتن ذربرابر نفوذ آب ضعیف خواهدشد. جهت برطرف شدن این نقیصه باید از موادی استفاده نمود که علاوه بر پر نمودن فواصل بین ذرات بتن و یا هر سازه ای دیگر سطحی و غشایی یک پارچه را ایجاد نماید.

 

کفپوش رزینی اپوکسی

 

یکی از بهترین آب بند کننده های سطوح می‌باشد. کفپوش های اپوکسی به صورت چند لایه اجرا می‌شوند. پایین ترین لایه ان همان وظیفه نفوذ به فواصل بستر را دارد .

این لایه که به پرایمر اپوکسی نیز خوانده می‌شود بستری برای نفوذ و ایجاد لایه اصلی سوار شدن دیگر لایه بر روی هم شده و مقاومت دربرابر آب را پایه گذاری می نماید. دیگر لایه های اپوکسی علاوه بر تقویت این پروسه و فشرده سازی لایه ها به منظور جلوگیری عبور آب از لایه های زیرین را فراهم می نماید. اپوکسی یک کفسازی و آب بند کننده بسیار قوی در برابر آب می‌باشد که علاوه بر بهبود نگهداری آب نیاز های بهداشتی را نیز فراهم می نماید. از این رو اپوکسی یکی از بهترین پوشش های ضد آب بوده و آسانی در اجرای آن موجب شده است دربساری از صنایع از این محصول به منظور عایق بندی، ضد آب سازی و هایژن ساختن استفاده می نمایند.

 

کفپوش های ضد آب ساخته شده از مواد آلی بهتر است یا مواد معدنی؟

به عنوان یک قاعده کلی، پوشش‌های ساخته شده از مواد معدنی، بهتر از کفپوش‌هایی حاوی مواد آلی هستند.

مواد آلی هنگامی که در معرض رطوبت قرار می‌گیرند به سرعت شروع به تجزیه شدن می‌کنند و به زودی می‌توانند میزبان انواع کپک‌ها و باکتری‌ها شوند.

از سوی دیگر، بیشتر مواد معدنی محصولاتی هستند که از مواد شیمیایی تصفیه شده مصنوعی ساخته شده‌اند و تا حد زیادی در برابر اثرات رطوبت مصون هستند. البته همه مواد کفپوش کاملاً آلی یا معدنی نیستند و نسبت مواد آلی به مواد معدنی بر توانایی آن‌ها در مقابله با رطوبت تأثیر می‌گذارد.

 

کفپوش لمینت برای مناطق مرطوب مناسب تر است یا بامبو؟

کفپوش لمینت پلاستیکی دارای یک سطح مصنوعی است که ۱۰۰ درصد غیر ارگانیک است، اما لایه زیرین و ضخیم‌تر آن معمولاً یک تخته فیبر است که از الیاف چوب ساخته شده است. بنابراین، این کفپوش معمولاً انتخاب نامناسبی برای مکان‌های مرطوب است و جزء دسته کفپوش های ضد رطوبت نیست.

از سوی دیگر، بامبو یک ماده کاملاً ارگانیک است، اما از آنجایی که کفپوش بامبو از نسبت زیادی از رزین‌ها و چسب‌های مصنوعی ساخته شده است، در مقایسه با کفپوش‌های لمینت پلاستیکی معدنی، در کنترل رطوبت نسبتاً خوب عمل می کنند.

 

پوشش‌ مناسب برای مکان‌های مرطوب

تمامی کفپوش‌هایی که محافظت عالی در برابر رطوبت دارند و ۱۰۰ درصد ضد آب هستند برای مناطق مرطوب مناسب اند.

 

کفپوش ضد آب

 

این نوع کفپوش ها نه تنها در نواحی دارای رطوبت مثل شمال ایران، انتخاب مناسبی هستند بلکه برای مناطقی از خانه که مدام با رطوبت سر و کار دارند نیز ایده آل هستند. از همین رو، این کفپوش‌ها را می‌توان با اطمینان در آشپزخانه ها، حمام‌ها و جاهای اماکن مرطوب و زیرزمین‌ها استفاده کرد.

 

کاشی چینی

کاشی چینی نوعی کاشی سرامیکی است که اغلب در دوش‌ها، وان‌ها، استخرها و دیگر مناطق در معرض آب استفاده می‌شود.

این ماده به دلیل خاک رس بسیار ریز و دمای پخت بالا که در ساخت آن استفاده شده، در برابر آب و رطوبت شدید بسیار مقاوم است.

طبق تعریف انجمن تست مواد آمریکا، کاشی چینی دارای نرخ جذب آب ۰.۵ درصد یا کمتر است.

کاشی چینی مسلماً بهترین ماده برای مکان‌های مرطوب است، به شرط اینکه درزهای بین کاشی ها، دوغاب شده و به اندازه کافی پر شوند. درزهایی که دوغاب آنها ترک خورده می‌توانند راهی برای نفوذ رطوبت به کف زیرین ایجاد کنند. به همین دلیل است که به جای کاشی امروزه بیشتر از کفپوش های رزینی ضد رطوبت استفاده می شود.

 

کاشی و سرامیک

کفپوش کاشی و سرامیک مانند پرسلن، معمولی در مناطقی که آب‌های ایستاده وجود دارند، انتخابی عالی هستند. در این نوع کفپوش نیز ضعف اصلی جنس خود کاشی و سرامیک نیست، بلکه درزهای دوغاب شده بین کاشی‌ها است که موجب وارد شدن رطوبت به زیر کفپوش و خرابی آن می شود. به طور کلی در محیط های مرطوب استفاده از پوشش های بدون درز ضد آب بسیار مناسب تر است.

 

کفپوش ضد آب وینیل

ورق وینیل یک سطح جامد ۱۰۰ درصد ضد آب است. معمولاً درزهای بسیار کمی دارد که امکان نفوذ آب به زیر لایه را کمتر می‌کند.

 

کفپوش ضد آب وینیل

 

تخته‌های لوکس کفپوش وینیل (LVF)

کفپوش ضد رطوبت وینیل لوکس (LVF) دارای چند تخته ضخیم است که معمولاً ۷ اینچ عرض و ۴۸ اینچ طول دارد. کل لایه کفپوش از جمله هسته آن کاملاً ضد آب است و این باعث می‌شود که این کفپوش برای مناطق مرطوب بسیار بهتر از کفپوش‌های لمینت پلاستیکی باشد.

وینیل لوکس باید توسط نصاب حرفه ای روی کف اجرا شود، زیرا اگر نصب آن به درستی صورت نگیرد، درزهای بین تخته‌ها گاهی اوقات اجازه می‌دهد آب به کف زیرین نفوذ کند، و پس از مدتی کفپوش دچار مشکل شود.

 

کفپوش اپوکسی ضد آب

پوشش های اپوکسی کاملا ضد آب هستند و مقاومت بسیار بالایی در برابر نفوذ آب دارند. به همین دلیل برای مخازن ذخیره آب آشامیدنی در بسیاری از کارخانجات از پوشش اپوکسی استفاده می گردد.

کفپوش اپوکسی ضد رطوبت برای محیط های مرطوب مانند سرویس بهداشتی و حمام یک انتخاب فوق العاده است که مقاومت آن در برابر آب بسیار عالی است. مدل های جدید این کفپوش با رنگ‌آمیزی و بافت متنوع، محبوبیت استفاده از آن را در محیط های گوناگون چندین برابر افزایش داده است.

 

پوشش کف قابل قبول برای مکان‌های مرطوب

چوب مهندسی شده

کفپوش ضد رطوبت چوب مهندسی شده بهتر از کفپوش لمینت عمل می‌کند زیرا پایه آن از جنس تخته سه لا محکم‌تر است و مقاوم‌ بیشتری در برابر آب دارد. کفپوش‌های این دسته از مواد ۱۰۰ درصد ضد آب ساخته نمی‌شوند. با این حال، سطح بالایی کاملاً ضد آب است و هنگامی که درز گیری کامل انجام شود، آب می‌تواند برای مدت کوتاهی بدون آسیب روی سطح جمع شود.

 

پیشنهاد سردبیر

بهترین کفپوش صنایع غذایی و نوشیدنی چیست؟

بهترین کفپوش سردخانه صنعتی و زیر صفر کدام است؟

کفپوش اپوکسی صنعتی

کفپوش ساخته شده از چوب‌های مهندسی شده در برابر آبی که به مدت طولانی روی آن جمع شود مقاومت نمی‌کنند. تولیدکنندگان این کفپوش‌ها ممکن است محصولات خود را در برابر آسیب رطوبت ضمانت کنند، اما معمولاً تصریح می‌کنند که نشت‌ها و پاشش‌ها باید فوراً از روی سطح پاک شوند.

بنابراین، چوب مهندسی شده در محیط هایی که آب مداوم روی سطح می ایستد و جمع می شود، انتخاب خوبی نیست.

 

کفپوش لمینت

این محصول مصنوعی در تست رطوبت، عملکرد بهتری نسبت به کفپوش چوبی جامد دارد. اما در کفپوش لمینت از یک هسته فیبری استفاده می شود که در تماس با آب، متورم شده و تاول می‌زند.

هر گونه رطوبتی که از درزهای کف لمینت عبور کند می‌تواند آن را خراب کند. حتی کفپوش لمینتی که به عنوان ضد آب فروخته می‌شود، معمولاً با این احتیاط همراه است که ریختن و پاشیده شدن آب روی آن باید فوراً پاک شود و این نوع کفپوش جزوه دسته کفپوش ضد آب و رطوبت نیست.

 

سخن پایانی

وقتی نوبت به یافتن بهترین کفپوش ضد رطوبت برای خانه و محیط های مرطوب می‌رسد، بهترین کار این است که با یک متخصص در زمینه انواع پوشش های موجود مشورت کنید. شما باید اولویت های خود را در نظر گرفته و مطمئن شوید که کفپوش انتخاب شده در برابر آب به اندازه نیاز شما، مقاوم است. شما می‌توانید جهت مشاوره و خرید کفپوش ضد آب به سایت ما مراجعه کرده و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

به این مطلب امتیاز دهید 4
پرینت
اشتراک گذاری:
مطالب مرتبط
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید.
Captcha
لطفا صبر کنید...